Predaj fotiek a ilustrácií vo fotobankách

predaj fotiek
Prednedávnom som začal pridávať vektorové ilustrácie vo fotobankách. Áno, vo fotobankách sa dajú predať okrem fotografií aj ilustrácie, ktoré sú niekedy predávanejšie ako fotky. Výhoda v predaji fotiek a ilustrácií je tá, že kreslíte a fotíte čo sa vám zachce, čo sa vám páči jednoducho všetko. Ak by ste to chceli skúsiť konkrétne s ilustráciami a za podmienky, že ste už niekedy robili v Adobe Illustrator alebo podobným vektorovým softvérom a že vás to aspoň trochu baví je táto prácička pre vás ako stvorená.
 Podmienky, ktoré fotobanky vyžadujú sú veľmi jednoduché, výlučne len pre vaše diela ako pre vás. Pri tomto chcem spomenúť, že predaj fotiek a ilustrácií nie je vekovo obmedzený, takže predajom si môžu zarobiť aj študenti. 

Podmienky pre fotografie a ilustrácie sú, že musia spĺňať aspoň určitú veľkosť v mpx - megapixeloch, pre väčšinu fotobánk je to asi 12 - 15 mpx, ale platí tu, že čím väčší obrázok odovzdáte, tým od fotobanky dostanete za stiahnutie obrázku viac peňazí. Prečo? Predstavte si seba, ako si chcete kúpiť obrázok, ak ho nechcete len ako pozadie, ale budete ho chcieť niekam pridať napr. na svoju webstránku, budete chcieť obrázok editovať/upraviť. 

Teda si nekúpite obrázok z piatimi alebo šiestimi stovkami pixelov ked viete, že obrázok budete chcieť orezávať. K obrázku, ktorý nahráte na fotobanku môžete pridať aj vektorový formát, ktorý keď si zákazník stiahne môže ho podľa svojich predstáv editovať, zmenšovať alebo zväčšovať.  

Ak to s predajom fotiek alebo ilustrácií budete myslieť vážne určite by ste mali prezentovať svoje diela vo viacerých fotobankách, tým si zabezpečíte viac stiahnutí a tak aj viac peňazí. Nezabúdajte, že ide o kvalitu obrázku, jeden obrázok vám môže zarobiť až niekoľko  100 dolárov. Ide však len o vašu snahu, čím väčšie portfólio obrázkov na predaj budete mať, tým máte väčšiu šancu na predaj.  A teda myšlienka na koniec - Predávajte svoje fotky a ilustrácie uvidíte, že sa vám to časom vyplatí !! Kedže tento článok bol viac menej len informačný a možno vás zaujal, preto budete potrebovať viac detailných informácií, ktoré nájdete na adrese. www.fotobanky.cz

Komentáre

  1. Anonymný4.6.12

    A čo tak použiť vektorbanku? :o)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Samozrejme to je jeden z dalsich sposobov, no niesu az tak navstevovane a v predajoch vam nebudu konkurovat ako pri najvacsich fotobankach.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára