Úprava fotiek priamo v prehliadači

Úprava fotiek
Na úpravu fotiek už nieste nútený si za každú cenu kupovať alebo inštalovať profesionálny softvér. Pixlr.com/editor slúži na online úpravu fotiek alebo obrázkov. To však nieje všetko. 
V online editore môžete obrázky dokonca vytvárať. 



Ak ste už niekedy pracovali s Photoshopom, pri práci s online editorom Pixlr sa budete cítiť ako doma. Mnoho funkcií editora si vás ihneď získa. Orezávanie, gumovnie, vyrezávanie, maľovanie, zmatňovanie, odstraňovanie červených očí, vpisovanie textov, vytváranie prechodov a rôznych tvarov, to sú len veľmi stručné možnosti, ktoré sú vám ponúknuté. 
Najčastejším využitím  pri úprave fotiek je zosvetlovanie alebo ztmavenie fotografií, menenie farieb na fotkách. Aby to neboli len prázdne slová, spravil som malý jednoduchý príklad úpravy fotky, pričom pri ňom uvediem ako som k výsledku prišiel.  

Na ľavo je fotka bez efektu teda originál, napravo je už fotka upravená.
Ako ste si už mohli všimnúť na obrázku je zosvetlená modrá farba, obloha a pozadie. Síce to vyzerá živšie, niekedy to však fotku dokáže totálne zničiť (ešte, že je zmenšená). Tohoto efektu som dosiahol tzv. vyvážením farieb. Ak máte nastavený jazyk Angličtinu, spomínaný efekt nájdete v hornom menu pod Adjustment >> color balance. Ak máte otvorený editor v čestine Seřízení >> color balance.  Otvorí sa vám okno s troma zo základných farieb modrá, červená a zelená. Na našom výslednom obrázku je zmenená len modrá farba (blue offset). Ďalej so všetkými prvkami sa treba len pohrať, zapojíte do toho trochu kreativity a umelecká fotka/obrázok je na svete. Ak Vás to začne baviť, kludne si poriadte photoshop a vtedy vaša kreativita nebude poznať hraníc. ps. takýchto online editorov je viac, ak budete mať záujem o predstavu ďalších komentár je vám k dispozícií.

Ak vám článok pomohol, alebo ste objavili niečo nové doteraz pre vás nepoznané budem rád ak budete na článok/stránku odkazovať.

Komentáre