Leap - ovládajte svoj pc gestami rúk

Leap Motion
Leap motion je nový systém na svetovom trhu, pomocou, ktorého môžete svoj počítač ovládať gestami rúk. Na podobnej technológií pracuje aj herná konzola Kinect od Microsoftu. viď článok Prevratná herná funkcia pri ktorej si zašportujete . Leap je malá škatuľka, ktorú zapojíte pomocou kábla cez usb port.


Nainštalovaním softvéru  bude zariadenie sledovať pomocou kamery a senzorov pohyb končekov vašich prstov a vy tak máte možnosť ovládať svoj pc mávaním rúk. Výrobca pri produkte uvádza, že je až 200 krát presnejší ako akákoľvek konkurenčná technológia na trhu. 
Zaznamenanie polohy prstov dokáže sledovať na presnosť až stotinu milimetra. Systém Leap motion momentálne funguje len na windowse. Objednať si ho môžete za 70 dolárov, no na slovensku by sa mal objaviť až na začiatku budúceho roka. Táto funkcia je určite veľmi zaujímavá, pri rozvíjaní tejto technológie by sa dala využiť aj na väčšie prezentácie. Pracovať s leap si ale predstaviť nedokážem, náročnejší a hlavne častejší používatelia pc by určite nevydržali mávať rukami pred obrazovkou ani tých 8 hodín.

Leap si viem najlepšie predstaviť ako hernú pc pomôcku, na obrázku vidíte ako by mohlo vypadať ovládanie hier. Výhodou je malá veľkosť, jednoduchosť pripájania a obrovská presnosť. Leap Motion je síce len začínajúca firma s prvým produktom, je ale veľmi dobre zafinancovaná

Komentáre