Samojazdiace autá - google

google car
Spoločnosť google dostala zelenú pre testovanie samojazdiacich aut v štáte Nevada. Samojazdiace auto, ale nemôže jazdiť bez ľudí, v aute musia cestovať aspoň dve osoby, ktoré v prípade núdze prevezmú kontrolu nad vozidlom. 


Testovanie však vôbec nie je lacná záležitosť, spoločnosť google musela zaplatiť poistné vo výške jeden milión dolárov a to nie je všetko, musia taktiež poskytnúť presné informácie kde sa budú autá testovať a za akých podmienok. Budú tiež musieť obsahovať čierne skrinky, ktoré budú zaznamenávať posledných 30sekúnd jazdy pred nehodou. Autá budú mať poznávacie značky červenej farby so znakom nekonečna (prevrátenej osmičky) čo symbolizuje vidinu budúcnosti.


 Ak by sa autá niekedy dostali do sériovej výroby červená farba značky by sa zmenila na zelenú. Google má zatiaľ k dispozícií 8 áut, 6x Toyota Pruis, Audi TT a Lexus RX450h. Autá sú vybavené laserom, ktorý sníma okolie automobilu, polohu a iné senzory. Pridávam aj video, ktoré presne priblíži a znázorní automatickú jazdu, bez manuálneho šoférovania. Do samojazdiaceho auta posadili nevidomého Steva Mohana, ktorý stratil 95% svojho zraku. auto prešlo viac ako 2.5 kilometra.



Aký je váš názor na samojazdiace autá? Myslíte, že by dokázali byť na toľko bezpečné aby mohli cestovať po celom svete? Komentáre môžete pridávať nižšie.

Komentáre